28 d’octubre del 2015

L' Educación Artística al S. XXI

L'art afavoreix enormement el desenvolupament creador dels xiquets, motivant-los a la flexibilitat, la fluïdesa, l'originalitat, la independència, la crítica i l'autocrítica. En crear es posen en joc habilitats d'anàlisis, de selecció, d'associació i de síntesi, així com les experiències i coneixements del xiquet; Donant lloc a un producte nou, que ha adquirit vida per la voluntat i activitat d'aquest.

  • L' Educació Artística no és una matèria diferent a les altres del currículu escolar.
  • L' Educació Artística no pot quedar reduïda a exercicis de dibuix lliure i geomètric o tècnic.
  •  L' Educació Artística ha de ser una matèria oberta en les seus continguts i també en la seua metologia. 
  • L' Educació Artística no consistèix en fer imitacions d'objetes artesanal o decoratius. 
  • L' Educació Artística no és sols per als que tenen qualitats artístiques, de la mateixa manera que, per exemple, l'anglés no és sols per a aquells que tenen facilitat amb els idiomes.  
  • L' Educació Artística ha d'abordar la comprensió i producció de tot tipus de imatges amb el grau de complexitat adequat a cada curs o nivell.
  • L' Educació Artística sols ha de reproduir imatges habituals en la mesura en què supose l'aprenentatge d'un llenguatge. És molt important la creativitat.
  • L' Educació Artística no pot llimitar-se a l'àmbit escolar. La classe ha d' obrir-se a professionals i artistes perquè mostren les sues obres, parlen i dialoguen sobre la seua activitat. 

Les activitats artístiques ajuden per a les experiències d'aprenentatge escolar, motivant el desenvolupament mental, ja que amb aquestes s'aprenen conceptes com a dur/suau, clar/fort, lent/ràpid, alt/baix, etcètera. S'exercita l'atenció, la concentració, la imaginació, les operacions mentals com la reversibilitat (en considerar diverses formes per resoldre una situació), la memòria, l'observació, la iniciativa, la voluntat i l'autoconfiança; aquesta última, com un resultat de la constatació per part del nen de tot el que pot realitzar, la qual cosa es traduirà en un concepte positiu de la seva persona, que generalitzarà a les activitats acadèmiques.

Que feia jo a les classes de dibuix?

En aquest entrada vos publique un collage d'una de les memòries d'activitats que realitzava jo a l'ESO.

27 d’octubre del 2015

Les arts


Presentació

Bona vesprada o bona nit, com preferiu dir-ho per les hores què son... Ací estem a la clase de Dibuix enriquint les postres capacitats ofimàtiques. Blogger li diuen.